Scroll Top

Valg af SEO firma

Du er lige blevet færdig med din nye hjemmeside eller webshop og vil gerne blive mere synlig på søgemaskinerne og begynde at få kunder in på dit website. En hurtig søgning på Google på SEO firma og du får en fin oversight over forskellige firmaer som sikkert nemt kan klare opgaven for dig. Men hvad skal du være opmærksom på når du vælger et SEO firma, og hvad koster SEO? Lad os se lidt nærmere på disse ting.

Valg af SEO firma

Har du ikke allerede valgt et firma til at søgemaskineoptimere din hjemmeside, så kan du være sikker på at du inden længe vil blive kimet ned af ihærdige sælgere som forsøger at sælge forskellige former for online marketing ind til dig. Eller din mail bakke er fyldt op med forskellige reklamer som lover dit #1 placeringer på alle dine vigtige søgeord. Så hvad skal du være opmærksom på når du vælger et SEO firma til at øge din online synlighed eller hjælpe med at ligge den helt rigtige marketing strategi?

Læs mere: On page optimering af hjemmeside

Som vi tidligere har skrevet lidt om, så består søgemaskineoptimering af flere forskellige elementer, ofte delt op i følgende hovedgrupper: en søgeordsanalyse, On Page SEO, Teknisk SEO og linkbuilding. Her er det vigtigt at finde et SEO bureau som kan hjælpe med alle 4 aspekter. Er der bare en smule konkurrence i din niche, så vil du få brug for alle 3 punkter hvis du gerne vil komme frem på dine vigtigste søgeord.

Læs også: Valg af SEO firma Aalborg

De fleste webbureauer der tilbyder søgemaskineoptimering og har et par års erfaring inden for branchen, har typisk godt styr på de første 2 punkter, men der er stadig rigtig mange som ikke tilbyder teknisk optimering eller korrekt linkbuilding. Især linkbuilding delen halter hos mange. Der er stadig alt for seofirmaer der har deres eget lav kvalitets blognetværk, hvis de poster en 300 ords artikel på, hvor et af dine søgeord indgår i artikel og linker tilbage til din hjemmeside. Så er det mindre vigtigt om at du f.eks. sælger elektroniske gadgets og din link kommer på en blog om madlavning.
Er din hjemmeside helt ny, så vil du selv med denne type linkbuilding typisk se lidt fremgang det første stykke tid, man i takt med at Google bliver bedre og bedre til at spotte den slags tydelige manipulerende links vil med med stor sandsynlighed risikere at midste effekten af den link efter lidt tid, eller endnu værre blive straffet a Google for at benytte den slags teknikker.
Heldigvis er der også mange eksempler på marketing bereauer som tænker lidt mere over kvaliteten, og faktisk laver en god artikel om lige præcis de elektroniske dimser du sælger, og får den postet på en hjemmeside eller blog som har en hvis kvalitet.

Endnu værre er det med de firmaer som stadig benytter sig af automatisk software til at oprette backlinks til deres kunders hjemmeside eller direkte outsourcer opgaven til et udenlandsk firmaer. Noget man bestemt ikke forventer når man hyre et dansk SEO firma ind til opgaven, men alligevel noget vi jævnligt ser.

seo priser - vælg det rigtige web bureau til din online marketing

Hvad koster SEO

Men hvor meget skal du så forvente at betale for SEO ydelser? SEO priser variere meget fra firma til firma, så dette kan være rigtig svært at svare på, og giver firmaet dig en fast pris uden at have undersøgt din hjemmeside eller din branche, så er det som regel ikke et seriøs firma. Typisk vil det som minimum kræve en søgeordsanalyse og en smule konkurrent analyse for at vurdere hvor stor konkurrencen er. Samt en undersøgelse af hvordan du lige nu ligger placeret på de søgeord du gerne vil findes for, og hvor godt optimeret din hjemmeside allerede er.
Som minimum skal du være indstillet på at betale for en søgeordsanalyse og lidt on page optimering – enten i form af mere indhold eller optimering af det eksisterende, for at komme i gang. Dette behøver dog ikke at koste en formue og kan typisk købes for under 3.000 kroner. Er der lidt konkurrence inden for dit område vil det også kræve lidt teknisk søgeoptimering og lidt eller meget linkbuilding alt efter konkurrencen.

Det er ikke unormalt at ligge 3-10.000 for at komme i gang med SEO, og efterfølgende et par tusinde kroner i nogle måneder for at opnå de ønskede resultater. Rigtig SEO er ikke billig, men det skulle gerne i sidste ende tjene sig ind og ende med at blive en god investering i din hjemmeside.
Nogle brancher betaler nemt 20-30.000 om måneden i SEO, og for dem er disse penge givet godt ud.
Vi har set flere eksempler på firmaer som har opnået gode placeringer på flere af deres vigtigste søgeord, og dermed 3-4 dobbelt deres omsætning.
Den organiske trafik du får ind fra søgemaskinerne er ofte noget af det bedste trafik du kan få ind på hjemmeside, da dem som sidder og søger efter specifikke produkter eller ydelser i mange tilfælde er klar til at købe.

Skriv en kommentar

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.