Scroll Top

Hvorfor vælge en hjemmeside med webshop?

Hvilke fordele er der ved at vælge et hjemmeside CMS system som WordPress og så tilføje en webshop løsning, frem for at gå med et rent webshop system som f.eks. Shopify, Smartweb eller Magento? Lad os se lidt nærmere på fordelene ved at vælge en WordPress + WooCommerce løsning til din næste webshop løsning.

Hvad er WordPress

WordPress startede i sin tid som et rent blogging system, et CMS system målrettet private som gerne ville drive en online blog. I løbet af få år, fik flere og flere øjnene op for at det også kunne bruges som et CMS system til hjemmesider, og efterfølgende er det efterhånden blevet den platform langt de fleste vælger når de skal have lavet en ny hjemmeside.
Netop det at WordPress systemet er så utrolig populært, gør også at du ikke finder andre systemer med samme antal af ekstra moduler du kan installere efter behov. En stor del af dem er helt gratis, eller også er dele af udvidelsen gratis og enkelte funktioner kræver en Premium version for at få adgang til alt. Selv CMS systemet som er “motoren” bag en hjemmeside er 100% gratis (og open source) og kan frit downloades af alle. Du kan endda finde en stor mængde gratis temaer dertil, men langt de fleste af disse er ikke noget overvældende og vil ikke kunne bruges til andet end en hobby blog, men mindre du ligger en del tid og energi i at tilpasse temaet.

Det er et system som er nemt at arbejde med, kan tilpasses efter behov og med lidt kenskab til programmering og WordPress strukturen, kan du relativt nemt tilføje eller udskifte funktionalitet i systemet. Noget som er en kæmpe fordel i forhold til mange af de mere låste systemet.

Alt dette er med til at gøre WordPress til et af de allerbedste CMS systemer til at opbygge hjemmesider i.

Men hvad så hvis du gerne vil tilføje en webshop til din hjemmeside? Det kan også sagtens lade sig gøre i WordPress, men kræver et ekstra modul kaldet WooCommerce.

Hvad er WooCommerce?

WooCommerce er i bund og grund et udvidelses plugin til WordPress, som tilføjer shopping funktionalitet til din hjemmeside. Det styre alt lige fra lagerbeholdning til indkøbskurv og gør det nemt at sælge forskellige produkter eller ydelser fra sin hjemmeside. Lige som med WordPress systemet findes der også en lang række plugins til WooCommerce som giver ekstra funktionalitet. Vil du gerne kunne lade dine købere tage imod kreditkort betaling i webshoppen? Så tilføjer du et betalingsgateway plugin (fra den leverandør du vælger at bruge som indløser – typisk Epay, Swiipe eller Nets). Vil du gerne have produkt filter på dine kategorier? Så findes der skam også plugins til den slags. På den kan du opbygge en webshop præcis som du gerne vil have den, og med de funktioner du mener er relevante for din online butik.

WordPress er et utrolig godt system til dig som ønsker en billig hjemmeside med webshop.

Derfor skal du vælge en hjemmeside med webshop til dit næste webshop projekt i Aalborg, Nørresundby eller Skalborg.

Hvorfor vælge en WordPress + WooCommerce webshop løsning

Fordelen ved netop at vælge en løsning baseret på et hjemmeside system plus et webshop modul giver dig en del mere fleksibilitet frem for et rent shopping system. Du hermed langt mere kontrol over layout og selve hjemmeside delen, end du har på de fleste andre shopping systemet. Samtidigt får du et shopping system der kan tilpasses med de moduler du mener er relevante for dig. En anden fordel, er at du har mulighed for at tilføje en webshop til en eksisterende hjemmeside. Har du f.eks. en almindelig WordPress hjemmeside, og ønsker du senere at kunne sælge nogle produkter eller ydelser på siden, er det ret nemt at tilføje en webshop til hjemmesiden. Dermed slipper for du at skulle migrere hele websitet over i en dedikeret webshop løsning. Så netop derfor bør du vælge en hjemmeside med webshop, frem for en ren webshop løsning. Dog vil der være situationer hvor et rent webshop system som ShopWare, Magento eller Shopify kan være et bedre valg, men i mange tilfælde er WooCommerce nok den bedste løsning du kan vælge.

Shopware – et stærkt alternativ til Magento 2

Har du brug for en lidt mere kraftig og skalerbar løsning end WooCommerce, så kunne Shopware det helt rigtige valg. Med langt flere indbyggende funktioner end WooCommerce, større sikkerhed og bedre håndtering af flere sprog (eller flere shops i samme backend), vil dette for mange være næste skridt efter WordPress/WooCommerce. Det er en noget mere kompleks løsning, og dermed også lidt dyrere løsning. Så til dem som allerede har fravalgt WooCommerce, er Shopware i mange tilfælde den helt rigtige webshop løsning. Lige nu er Shopware en af de hurtigst voksende Open Source webshop systemer i Europa og med god grund.

Læs mere om en Shopware webshop

Inden du start dit eget webshop eventyr anbefaler vi at du tager et lille på de ting du bør overveje inden du starter en webshop op.

Skriv en kommentar

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.