Scroll Top

Er en mobilvenlig hjemmeside vigtig?

Du har sikkert hørt udtrykket mobilvenlig hjemmeside eller responsive webdesign, som i bund og grund dækker over om en hjemmeside virker godt på en mobil enhed eller ej.
Men er det så vigtigt at en hjemmeside er mobilvenlig? Ser vi bredt over alle typer hjemmeside, så kommer over halvdelen af de besøgende som regel fra en mobiltelefon eller tablet. og er din hjemmeside ikke designet til at fungere korrekt på disse enheder, så er chancen for at den besøgende får en dårlig brugeroplevelse ret høj. Dette er igen med til at reducere din konvertering, hvad enten du sælger produkter via en webshop eller blot vil have den besøgende til at kontakte dig.

Kikker vi rundt på danske hjemmeside er der cirka 30% som ikke fungere ret godt på mobiltelefoner, hvilket med garanti koster kunder.

mobilvenlig webdesign til hjemmesider

Hvorfor skal din hjemmeside være mobilvenlig?

De typiske fejl vi ser på hjemmesider som ikke er mobilvenlige, er ting som:

  • Tekster der står uden for skærmen
  • For lille tekststørrelse
  • Ubrugelig menu
  • Billeder som kun vises delvist
  • Svært at trykke på links eller knapper
  • Slidere og andre funktioner som ikke virker

Dette er et par af de mere almindelige problemstillinger, vi ofte ser på sider der ikke er responsive.

Ikke alene er dette med til at gøre at ens hjemmeside fremstår på en negativ måde. Endnu værre er det hvis dette forhindre den besøgende i at finde det han eller hun kom ind på siden efter. Dette kan f.eks. være en webshop hvor det ikke er muligt at gennemføre et køb på en mobiltelefon, eller en lokal tømrer virksomhed hvor du har svært ved at finde priser eller kontakt informationer.
I mange tilfælde vil dette betyde at den besøgende blot forlader hjemmesiden igen, uden at blive en kunde. For mange firmaer kan dette resulteret i at de går glip af rigtig mange salg.

Lave sit gamle design mobilvenlig om eller få et nyt webdesign?

Har du en ret ny hjemmeside som du ellers er godt tilfreds med, og er der tale og mindre fejl på mobile enheder, så kan det ofte godt betale sig at tilpasse det eksisterende webdesign så det bliver mere mobilvenligt.
I mange tilfælde er det ofte nemmest (og billigst) at udskifte hele designet med et nyt. Så får du både en hjemmeside der mobilvenlig, men også helt moderne webdesign.

Læs også: Responsive webdesign – hvorfor?

Mobil hastighed

Ofte når du er ude og skal besøge en hjemmeside via din mobiltelefon har du ikke samme Internet hastighed som hjemme. Dette stiller større krav til hjemmeside når vi taler load tider og hvor tungt indhold der vises.
Så et andet punkt når vi taler mobilvenlig, er hvor hurtigt indholdet vises. Har du en side med store tunge billeder, som ikke er optimeret ser vi ofte at en hjemmeside er meget langsom om at vises over en mobilforbindelse.
Dette er også en af de ting som gør at besøgende hurtigt mister tålmodigheden og forlader hjemmesiden igen.
Så selvom du har et mobilvenligt webdesign, skal du også sørger for at sikre at hastigheden på hjemmesiden er optimeret til mobileenheder.

Har du ikke en hjemmeside der er mobilvenlig når vi snakker layout og hastighed, så går du med stor sandsynlighed glip af kunder. Så det at have en mobilvenlig hjemmeside er ekstremt vigtigt her i 2020.

Skriv en kommentar

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.