Scroll Top

Hvad koster søgemaskineoptimering

Vil du gerne være blandt du første resultater på søgemaskinerne så kræver det ofte at der afsættes en del resourcer til Google søgemaskineoptimering. Men Hvad koster søgemaskineoptimering typisk hvis du gerne vil op i top 10 på nogle af dine mest relevante søgeord? Det kan være rigtig svært at komme med en god pris på SEO men lad os prøve at se på hvad der skal til for at komme i gang med søgeoptimering.

Læs også: Søgemaskineoptimering Google

Start med en søgeordsanalyse

Det giver ikke så meget mening at seo optimere sin hjemmeside hvis du ikke er klar over hvilke søgeord som er mest værdifulde for dig. Så et godt udganspunkt er at starte ud med en professionel søgeordsanalyse, hvor et SEO firma finder de ord som er mest relevante for din virksomhed, og som de søgende benytter når de skal finde de produkter eller ydelser du tilbyder.
En søgeordsanalyse koster typisk fra 1.000 til 5.000 kroner, alt efter hvor omfattende den skal være og hvad den skal dække over. F.eks. er det noget billigere at få en liste over 10 søgeord med gennemsnitlige antal søgninger, end en liste på 100 ord som også indeholder konkurrent analyse, din nuværende placering på de forskellige ord osv.

Få lavet noget godt indhold til din hjemmeside

Når du ved hvilke søgeord du gerne vil findes på, så er det tid til at undersøge om din hjemmeside har forskellige undersider inden for de forskellige ord. Dette er ofte ikke tilfældet, og der skal så oprettes nye undersider som er målrettet de vigtigste søgeord. Det er noget som i firma nemt selv kan klare, eller kan man vælge at hyre en skribent ind til at få oprettet de nødvendige sider.
Priserne for udarbejdelse af SEO tekster variere fra 200-800 kroner per side alt efter størrelse og kvalitet af teksterne.

On page optimering af undersider

Når selve indholdet er på plads, er der tid til at optimere siden til søgeordene. Her bliver siderne analyset for at se om søgeordene anvedes nok gang, eller for mange gange. om de findes de rigtige steder på siderne som i titlerne, url’en, forskellige tags osv.
Priser på on page SEO ligger ofte på 200-500 kroner per side. Så har man få sider der skal optimeres på, er dette en billig del af søgemaskineoptimering. Er der derimod tale om flere hundrede sider i gerne vil have optimeret, så løber det hurtigt op. Men i gennemsnit optimere virksomheder 10-20 undersider.

Få optimeret de tekniske seo relatede områder på hjemmesiden

Her optimeres hjemmesides hastighed, der tjekkes for om siden er mobilvenlig, om alle links virker, schema, canonical urls og mange andre tekniske optimeringer, som gør at Google har nemt ved at få det store overblik over hele sitet.
Pris på teknisk seo ligger imellem 2.500 og 6.000 kroner.

Læs også: Søgemaskineoptimering af hjemmeside

Pris på linkbuilding

Det sidste og ofte dyre område inden for søgemaskineoptimering er linkbuilding. Uden de rigtige backlinks til din hjemmeside kan det være utrolig svært at opnå tilfredsstillende placeringer på Google.
Gode links tager tid og en del arbejde at få, og derfor er denne del også ofte den som koster mest når vi snakker priser på søgemaskineoptimering.
Det er ikke unormalt at man betaler 3.000 – 20.000 kroner per måned for linkbuilding alt efter hvilken niche man er i.

Læs også: Off Page SEO optimering

Søgemaskineoptimering pris

Så hvad koster søgemaskineoptimering typisk? Lad os se på den samlede cirka pris for SEO optimering af f.eks. 5 søgeord i en branche uden alt for stor konkurrence. Vi tager udgangspunkt i en hjemmeside er ikke er søgeoptimeret. Her vil priserne ca. være:

Pris søgeordsanalyse: 1.200 kroner
Pris on page optimering: 2.500 kroner
Pris Teknisk SEO optimering 2.500
Pris linkbuilding 3 måneder: 9000

Så hvad koster søgemaskineoptimering? I dette eksempel er prisen for SEO 15.200 for 2 måneders søgemaskineoptimering for 5 søgeord. Om det så er nok til at komme i top 3 afhænger helt af konkurrencen inden for din niche. Men i de fleste tilfølde vil de fleste opleve en god fremgang efter overstående. Er du dog i en brance med stor konkurrence skal der dog ofte lidt mere til.
Om det så er pengene værd afhænger af hvor meget der søges på dine søgeord, hvor stor profit du har for hver kunde du får ind, men i mange tilfælde er Google søgemaskineoptimering en af de bedste investeringer du kan lave når vi snakker online marketing.

søgemaskineoptimering pris

Kan det stadig betale sig med søgemaskineoptimering?

Søgemaskineoptimering (SEO) er fortsat en central del af online markedsføring og kan levere betydelige fordele, hvis det implementeres korrekt. De fleste online brugere begynder deres søgning på internettet via en søgemaskine, så at være synlig i organiske søgeforslag kan lede en konstant strøm af relevant trafik til din hjemmeside. Desuden kan en høj placering i søgeresultaterne øge din virksomheds eller websides troværdighed, da folk ofte stoler mere på de øverste resultater i søgemaskiner som Google.

Mens betalte reklamekanaler som PPC (pay-per-click) kan medføre omkostninger, er SEO ofte mere omkostningseffektivt på lang sigt. Når en solid SEO-strategi er på plads, kan de organiske resultater opnås med færre løbende omkostninger. Men det er værd at huske, at SEO er en langsigtet investering. Selvom det kan tage tid at se resultaterne, kan gevinsterne fra en veludført SEO-strategi være langvarige.

En anden vigtig overvejelse er, at søgemaskiner som Google regelmæssigt opdaterer deres algoritmer. Dette betyder, at for at vedblive med at rangere godt, skal SEO være en kontinuerlig indsats. Mobilsøgning, med den stigende brug af smartphones, har også gjort lokal SEO vigtigt for virksomheder, der vil tiltrække lokale kunder.

Endelig, hvis du ignorerer SEO, mens dine konkurrenter fortsætter med at investere i det, risikerer du at blive overhalet og miste en værdifuld markedsandel. Det er vigtigt at forblive opdateret med de nyeste SEO-strategier og -taktikker, og betragte SEO som en del af en omfattende online markedsføringsstrategi, der også inkluderer indholdsmarkedsføring, sociale medier og andre digitale kanaler.

pris på søgemaskineoptimering

Skriv en kommentar

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.