Scroll Top

10 tips til at få succes på Instagram

Du er nok allerede godt klar over at Instagram er et af de hotteste sociale media i dag. Ud over at være visuelt flot og let at tjekke ind på når du er på farten, så er det også meget let at lære af bruge.
Så hvis du ikke allerede er på Instagram er det et godt tidspunkt at komme i gang. De følgende 10 tip kan hjælpe dig med at få det bedste ud af din egen Instagram profil, og dermed øge dine følgere og i sidste ende få succes på Instagram.

Instagram marketing hos Alphaweb

1. Post farverige billeder

På Instagram handler det om at give en værdi til dine følgere, især hvis du vil havde dine følgere skal være engageret i hvad du poster på din profil. Derfor er det en god ide at poste billeder og videoer, der fremkalder en form for følelser – eksempelvis: humor, nostalgi, kærlighed eller lykke. Fotos i høj kvalitet, og gerne med mange farver har en tendens til at få flest likes på Instagram.

2. Overdriv ikke med filtereffekter

Instagram giver dig en masse filtre til rådighed, filtre som du automatisk kan anvende på dine billeder til at forbedre udseendet og stilen på dem. Men pas på med overdreven brug af dem, for brugerne på instagram har tendens til bedst at kan lide fotos der er farverige, men som samtidige er relativt naturlige og enkle. Selvom filtereffekter kan være fristende, bør du prøve at begrænse din brug af dem. Og hvis du vil bruge filtereffekter på dine billeder så søger for altid at bruge det samme filter på alle dine billeder, så du har en fast stil på din profil.
Overvej evt. også at få lavet et Moodboard, så du ved hvilken stil, hvilke farver osv., som din målgruppe bedst kan lide.

3. Lad dig inspirere af andre for at finde nyt indhold

Hvis du klikker på forstørrelsesglas ikonet i bundmenuen på din Instagram, vil du se nogle af de mest populære fotos og videoer som bliver vist på Instagram. De fotos, der vises her, er skræddersyet til dig i henhold til de fotos og videoer, der er blevet liket eller kommenteret af folk, du følger. Du kan på den måde finde nye profiler du kan følge eller inspiration til nyt indhold til din egen Instagram profil.

3.Du har 30 Hashtags – brug dem

Brugen af hashtags er en fantastisk måde at øge din rækkevidde på Instagram, og tiltrække nye følgere til din profil. Instagram giver dig lov til at bruge op til 30 Hashtags til hver at dine indlæg, og det er en god ide at gøre brug af dem, men husk – du bør kun bruge relevante Hashtags som passer til dit billeder eller dit emne. Når du bruger hashtags, er det derfor en god ide at se hvad andre i samme niche som dig bruger, og ud fra dette lave dig en Hashtags analyse med de søgeord som er relevante indenfor dit emne.

5. Post ofte og på faste tidspunkter

Hvis du vil holde dine følgere engageret, skal du regelmæssigt poste nyt indhold på din profil. Det betyder ikke, at du behøver at poste 10 billeder om dagen. Faktisk bør du holde til dit 1-2 indlæg om dagen. Men der må heller ikke gå flere uger imellem du poster noget nyt indhold, for hvis du går i lange perioder uden give dine følgere noget nyt, så risikere du nemt at miste et par af følgerne. En god ide er at poste på faste tidspunkter af ugen, du kan via indsigt på din profil se hvornår dine følgere er mest aktive på Instagram. Brug denne viden til at se hvornår du så skal poste på din profil.

6. Interagere med dine følgere

Ignorere aldrig dine mest loyale følgere, det vil sige dem der regelmæssigt liker og kommentere dine post! I stedet bør du få dine tilhængere til at føle sig værdsat. Besvar deres kommentarer, gå ind på deres profil og like et par af deres billeder. Du kan bruge et tredjepartsværktøj som Iconosquare (tidligere Statigram), til at spore kommentarer og se, hvilke brugere der interagerer mest med dig.

Læs også: Sådan opbygger du en god instagram profil

7. Brug Instagram Direct til at kontakte specifikke brugere

Selvom det er en god ide at ofte ligge nyt indhold op for at holde dine følgere engagerede, så er det ikke altid nødvendigt at offentliggøre noget til alle dine følgere. I stedet kan du målrette mod en eller flere specifikke brugere ved privat at sende dem et foto eller en video. Instagram Direct er en fantastisk måde at oprette forbindelse til bestemte grupper af brugere uden at skulle sende dit indhold ud til alle på én gang.

8. Bliv ikke fristet til at købe følgere

Der er meget snak omkring det at købe sin Instagram følgere. Og det er rigtigt at du kan få en masse nye følgere til billige penge. Problemet med at købe dem er, at de ofte er falske og inaktive. Din konto vil derfor se underlig ud for de besøger når de ser at du har 13.000 følgere, men næsten ingen liker eller kommenterer dine billeder og videoer. Hold dig derfor til de rigtige følgere. Det handler ikke kun antal men kvaliteten af dem.

9. historier

På Instagram kan du også poste stories, disse skiller sig ud fra dine normale billeder og videoer ved kun at være tilgængelige i 24 timer. Du kan se dem øverst på din instagram. Historier er gode at lave små videoer med, hvor du viser lidt mere personligt eller tager dine bruger med bag din virksomhed.

10. Husk af følge med i nye Instagram tendenser

Hashtags, samarbejde med andre profiler er det der hitter lige nu på instagram. Men på et tidspunkt har dette en udløbsdato. Hvis du vil bruge Instagram som et professionelt værktøj er det vigtigt at følge med i de nyeste trends, dette kan du gøre ved at søge på nettet efter relevante artikler om dette eller ved at følge vores blog her.

Dette var 10 hurtige tips til hvordan du kan øge dine chancer for at opnå større succes på et social medie som Instagram. Der er selvfølgelig mange andre ting som også spiller og som kan optimeres for at få endnu mere ud af Instagram, men hvis du følger disse råd her, så er du allerede godt i gang med at få en succesfuld Instagram profil.

Skriv en kommentar

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.