Scroll Top

Shopware vs. WooCommerce: Hvad skal jeg vælge?

Hvilken webshop løsning skal jeg vælge?

Her hos Alphaweb tilbyder vi to forskellige webshop løsninger – WooCommerce og Shopware. To af de mest populære E-handelsplatforme p det danske marked lige for tiden. I dag ser vi lidt nærmere på hvilke forskelle der er på disse 2 systemer og hvorfor man måske bør vælge den ene løsning frem for den anden.
Når man ønsker at sælge produkter online, er det første spørgsmål – hvilken webshop løsning skal du vælge? To af de mest fremtrædende systemer er Shopware og WooCommerce. Det er værd at nævne, at ikke alle systemer passer til alle virksomheder, hvilket komplicerer beslutningsprocessen. Så en god viden om din butiks særlige behov er afgørende, da et skifte til et andet system senere kan være både tidskrævende og dyrt.

Inden vi går i dybden med artiklen, lad os se lidt nærmere på de primære forskel mellem de to systemer.

Shopware er et omfattende butikssystem, specifikt designet til e-handel. I modsætning hertil er WooCommerce et plugin til WordPress, med WordPress der oprindeligt blev skabt som et blogsystem og senere udviklede sig til et multifunktionelt webstedsystem med forskellige plugins.

Begge er open source-løsninger. Shopware stammer fra et tysk firma, skræddersyet til det tyske marked, mens WooCommerce er en amerikansk løsning, og efterfølgende tilpasset til Europa.
Begge systemer giver dig mulighed for at få vist dine vare på Internettet, ligge i kurv, gennemføre køb osv. Alligevel er der stor forskel på hvordan de gør det.

Så lad os dykke lidt mere ned i nogle af de væsentlige forskelle.


Prisen

Prisen er for mange en vigtig faktor, og som udgangspunkt er der en ret stor prisforskel på de to webshop løsninger. WooCommerce er baseret på et gratis open-source system, mens Shopware kommer med 3 forskellige betalte abonnementsløsninger som starter ved 4.500. Da Shopware er et noget mere kompliceret system, er prisen på opsætning, design og udvikling også en del højere.

Så når vi snakker pris, er WooCommerce en klar vinder

Læs også: Shopware vs Shopify

Funktioner

Da Shopware er et fuldt ud e-commerce system, kommer det forståeligt med langt flere shopping funktioner end f.eks. WooCommerce. F.eks. ting som produkt filtre, dynamiske produkter, flere sprog er fra starten med i Shopware. Ønsker man disse funktioner i WooCommerce, skal de ofte tilkøbes via betalte plugins.
En af de stærke sider i Shopware er netop muligheden for at nemt tilføje flere domæner, flere sprog, flere valuta eller flere butikker til samme backend. Dette er også muligt i WooCommerce, men langt mindre elegant og kræver betalte udvidelser.

Så på dette område er Shopware klart det stærkeste system.

Udvidelser

Intet andet shopping system slår WooCommerce når det kommer til antal plugins og temaer der kan købes/hentes. Med over 60.000 plugins er det uden tvivl det førende system på marked. I modsætning er der lige nu omkring 1.500 plugins til Shopware.
Men er det nu også en god ting? I mange tilfælde ja. Du kan næsten altid finde det du skal bruge til WooCommerce. Problemer er dog ofte kvaliteten. Skal du f.eks. bruge et Booking modul, så skal du igennem 10 for at finde et der kan bruges. Nogle er gode, andre er mindre gode da der hos WooCommerce ikke er nogen kontrol med kvaliteten af de moduler du kan få.
Her adskiller Shopware sig, da alle moduler på deres butik skal igennem deres intern kvalitetskontrol før de bliver tilføjet.

SEO

SEO er vigtigt for nærmest alle online butikker, og her er begge systemer blandt nogle af de bedste når vi snakker søgemaskineoptimering. WooCommerce ikke helt på samme niveau som Shopware som udgangspunkt, men der findes en del rigtig gode gratis SEO moduler til WooCommerce. Der findes også SEO moduler til Shopware som udvider den allerede gode SEO funktionalitet, men de er ikke billige.

Men grundlæggende er begge system et godt valg, hvis du ønsker at SEO optimere din webshop.

Brugervenlighed

Sammenligningen mellem WooCommerce og Shopware i forhold til brugervenlighed kan være subjektiv, og det kan variere afhængigt af brugerens behov, erfaring og præferencer.

WooCommerce er en udvidelse til WordPress, så hvis brugeren allerede er bekendt med WordPress, kan overgangen til WooCommerce føles mere naturlig og brugervenlig. Det tilbyder mange tilpasninger og temaer og integrerer godt med andre WordPress-plugins. Dog kan nogle funktioner kræve teknisk know-how eller ekstra plugins, hvilket kan komplicere processen for nogle brugere.

Shopware er designet specifikt til e-handel og kan tilbyde en mere strømlinet oplevelse for dem, der fokuserer udelukkende på online-salg. Dens brugergrænseflade og backend kan være mere intuitiv for nogle brugere, især hvis deres behov er mere komplekse og de ønsker en dedikeret e-handelsplatform.

For dem, der allerede er fortrolige med WordPress, kan WooCommerce føles mere brugervenligt. Hvis behovene er mere specialiserede inden for e-handel, kan Shopware’s dedikerede funktioner være mere passende.

Hastighed og Sikkerhed

Der udkommer løbende sikkerhedsopdateringer til begge systemer, så ingen af systemerne er som udgangspunkt usikre. Men da WooCommerce/WordPress er det mest benyttede system på Internettet, er det også det system som flest hackere arbejder på at ramme. Dette gør at mange WooCommerce installere ofte bliver hacket eller inficeret med virus, hvis man ikke selv har taget nogle ekstra sikkerhedsforanstaltninger og løbende sørger for at holde systemet opdateret.

Når vi snakker hastighed, så er der ikke mange Shopping systemer som er lige så hurtige som Shopware. WooCommerce bliver hurtigt lidt sløv hvis du begynder at installere for mange plugins eller har mange komplekse produkter, og kræver derfor ekstra hastighedsoptimering for at blive hurtig.

Så inden for hastighed og sikkerhed er Shopware klart at foretrække.

Webdesign

Shopware kommer med en indbygget CMS editor, hvor du har en del forskellige elementer til rådighed til opbygning af dine undersider i backend. WooCommerce kommer som standard med Gutenberg. Ingen af disse systemer er som udgangspunkt rigtig gode når vi snakker webdesign. Til Shopware kan du dog tilkøbe moduler som giver dig flere komponenter du kan benytte til dine designs. WooCommerce giver dig (på bekostning af hastigheden) mulighed for at lægge end dedikeret pagebuilder som Divi, Elementor, WPbakery ind, som gør det meget nemmere at bygge flotte webdesigns.

Med en pagebuilder er det nemmere at lave et lækkert webdesign i WooCommerce.

Skalerbarhed

Skalerbarhed refererer til et systems evne til at vokse og håndtere øget belastning eller efterspørgsel, samt udvide med ny funktionalitet efter behov. Når det kommer til at sammenligne skalerbarheden mellem Shopware og WooCommerce, er der flere aspekter at overveje.

Shopware er designet som en fuldt integreret e-handelsplatform og har ofte funktioner, der er rettet mod mellemstore til større virksomheder. Denne specialisering i e-handel kan gøre det nemmere at skalere, da systemet allerede er optimeret til komplekse online salgsløsninger. Shopware’s arkitektur og supportmuligheder kan også være mere tilbøjelige til at understøtte en hurtig ekspansion af en online butik.

WooCommerce, på den anden side, er et plugin til WordPress og kan være mere tilgængelig for mindre virksomheder eller dem, der lige er startet med e-handel. Mens det giver fleksibilitet og mange tilpasningsmuligheder gennem en bred vifte af plugins, kan skalerbarheden være mere begrænset sammenlignet med Shopware. Håndtering af større mængder trafik og komplekse e-handelsbehov kan kræve mere arbejde og teknisk ekspertise med WooCommerce.

Konklusion

Hvilken af de 2 webshop løsninger er så den bedste? Som du kan se, så er der forskel på systemerne, og hvilken som er bedst for dig, afhænger helt af dine behov, og dit budget.
Kender du allerede til WordPress, så er det jo oplagt at gå videre med en WooCommerce løsning, hvis den understøtter de krav du har til en webshop.
Generelt kan man sige at WooCommerce er et glimrende valg til mindre eller nystartede virksomheder, som ikke har brug for hurtig vækst eller helt har fået afdækket deres behov endnu. Hvor Shopware er mere ejet til større virksomheder hvor den noget højere pris, ikke er et problem, eller til virksomheder som har brug for en mere skalerbar løsning.
Især hvis du har brug for flere butikker på samme backend, så er Shopware klart at foretrække.

Skriv en kommentar

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.