Scroll Top

Hvorfor et godt webdesign er så vigtigt

webdesign pris på hjemmeside og webshop i Aalborg, Nørresundby og Nordjylland

I takt med at flere CMS systemer som WordPress, Wix, one.com webbuilder og andre lignende systemer er det faktisk blevet relativt nemt selv at bygge sin egen hjemmeside eller webshop. Så hvorfor overhoved bruge flere tusinde kroner på at hyre en webdesigner eller et webbureau til at bygge den for dig i stedet for bare at gøre det selv? Inden vi besvarer det spørgsmål, så lad os tage et kig på, hvorfor et godt webdesign er så vigtigt, hvis du gerne vil have succes med din hjemmeside.

Struktur og navigation – en vigtig del af enhver hjemmeside

Før du overhovedet begynder at bygge din hjemmeside, skal du planlægge strukturen og navigationen af hjemmesiden. Hvis folk, der besøger dit website, har svært ved at finde det, de søger, så er der en stor chance for, at de bare forlader din hjemmeside og går videre til en anden hjemmeside i stedet. Folk bruger normalt visse mønstre, når de søger efter oplysninger, produkter eller tjenester på en hjemmeside og hvis du ikke har nogen erfaring med webdesign, er der stor sandsynlighed for, at du ikke kender den optimale måde at opbygge denne navigation på, hvilket sandsynligvis vil skade din hjemmeside eller webshop-konverteringer.

Læs også – Hvad koster en hjemmeside med webshop?

Skrifttyper og farver skal matche din målgruppe

At have en æstetisk tiltalende hjemmeside er vigtig, men det er kun en del af ligningen. Det centrale er, at designet og de visuelle elementer på din hjemmeside resonnerer med dit publikum og formidler dit brand korrekt. Tag for eksempel en webshop, der sælger babytøj. Her kan traditionelle farvevalg som lyseblå for drengetøj og lyserød for pigetøj give mening, da det umiddelbart er genkendeligt for mange. Tilsvarende, hvis du sælger økologiske produkter, kan grøn signalere natur og økologi.

Men for virksomheder udenfor disse klart definerede kategorier, bliver valget af farver og design mere nuanceret. Hvis designet ikke reflekterer din virksomheds identitet eller appellerer til din målgruppe, risikerer du at miste potentielle kunder. De kan opfatte hjemmesiden som mindre tiltalende eller ikke i tråd med deres forventninger, hvilket kan have en negativ indflydelse på din konverteringsrate.

Derfor er det essentielt at tænke strategisk omkring design og farvevalg i forhold til, hvem din målgruppe er, og hvad din virksomhed ønsker at formidle. Et velovervejet design kan være med til at styrke din brands identitet, øge brugerengagementet og forbedre din konverteringsrate.

Mobilvenligt og responsiv design er vigtigere end nogensinde

De fleste mennesker, der besøger en hjemmeside her i 2023, bruger faktisk deres mobiltelefon eller tablet. Næsten 70 % af al web-trafik kommer fra mobile enheder i dag. Så det at have en hjemmeside, der fungerer på alle enheder, er nu vigtigere end nogensinde. At opbygge elementer på hjemmesiden, så de virker på alle enheder, kan i mange tilfælde være en ret svært at opsætte uden noget form for CSS/HTML-viden. Så mange vælger desværre – ikke at fokusere for meget på denne del.

Mobilvenligt og responsivt design er blevet uundværligt i den digitale tidsalder, vi lever i. Med stigningen i antallet af brugere, der tilgår internettet via mobile enheder som smartphones og tablets, er det vigtigt for virksomheder og webdesignere at sikre, at deres hjemmesider og online applikationer fungerer problemfrit på alle skærmstørrelser og -typer. Når en hjemmeside er responsiv, tilpasser den sig automatisk til enhver skærmstørrelse, hvilket sikrer en optimal brugeroplevelse uanset hvilken enhed, der bruges.

Ud over brugeroplevelsen spiller mobilvenligt design også en vigtig rolle i søgemaskineoptimering. Søgemaskiner som Google prioriterer mobilvenlige hjemmesider i deres søgeresultater. Dette betyder, at hjemmesider, der ikke er mobilvenlige, kan finde det svært at rangere højt i søgeresultaterne, hvilket kan påvirke trafikken og konverteringsraterne negativt.

Desuden har forskning vist, at brugere er mere tilbøjelige til at forlade en hjemmeside, hvis den ikke indlæses korrekt eller er svær at navigere på en mobil enhed. Dette kan føre til tabte salgsmuligheder og en dårlig brugeroplevelse. Derfor er det vigtigt for virksomheder at investere i et mobilvenligt og responsivt webdesign for at møde brugernes forventninger og forblive konkurrencedygtige på markedet.

Sammenfattende kan man sige, at mens teknologien og brugervaner fortsætter med at udvikle sig, bliver mobilvenligt og responsivt design endnu mere centralt for virksomheders online succes.

godt webdesign
Core Web Vitals

Alle som besøger en hjemmesider, ønsker selvfølgelig, at den indlæses så hurtigt som muligt og at elementerne ikke flytter rundt under indlæsningen. Der er ikke noget værre end at skulle vente på, at hjemmesiden skal være færdig med at loaded, især hvis man ikke er helt sikker på at det er den rigtige side man er kommet ind på. Undersøgelser viser, at hvis en hjemmeside er langsommere end 3 sekunder, så har du allerede mistet over 30 % af de besøgende. Det er derfor vigtigt at have gode Core Web Vitals hvis du vil give dine besøgende den bedst mulige oplevelse og have en større chance for at konvertere dem til kunder. Men et andet vigtigt aspekt af Core Web Vitals er, at det nu om dage, også er en vigtig del af SEO. Så hvis du har svage Core Web Vitals, så kan det også skade dine placeringer i søgemaskinerne. Der hvor Core Web Vitals overlapper med webdesign delen, er optimering af billeder og brugen af billeder i forhold til load tider, og at man som webdesigner sikre at placeringen af elementer ikke flyttes rundt mens siden indlæses.

Se vores Webdesign priser

Konverteringsoptimering er også vigtigt

Konverteringsoptimering er en disciplin, der ofte forbindes med webshops, hvor formålet er at få besøgende til at foretage et køb. Men denne opfattelse kan være begrænsende. Selvom du ejer en almindelig hjemmeside og ikke en webshop, har du stadig konkrete mål, du ønsker dine besøgende skal opfylde. Det kan være handlinger som at udfylde en kontaktformular, ringe, tilmelde sig et nyhedsbrev eller downloade et bestemt dokument. Alle disse handlinger kan betragtes som konverteringer og bærer en værdi for hjemmesidens ejer.

Derfor er optimering af disse konverteringspunkter lige så essentielt som for en webshop. Faktisk kan det i nogle tilfælde vise sig at være mere omkostningseffektivt at fokusere på at forbedre konverteringsraten end udelukkende at øge trafikken til sitet. Forestil dig for eksempel, at det er lettere og mere omkostningseffektivt at få 10% af 100 besøgende til at tilmelde sig dit nyhedsbrev, end at skulle tiltrække yderligere 100 besøgende for at opnå samme resultat.

En veldesignet og optimeret hjemmeside, der effektivt fører besøgende til de ønskede handlinger, er essentiel for virksomheder og organisationer i næsten enhver branche. Derfor er det kritisk at vælge det rigtige webbureau til at hjælpe med denne opgave. Dette valg kan afgøre, hvor effektivt en hjemmeside er i at nå sine mål og formidle sit budskab.

Det er vigtigt at forstå, at besparelser på hjemmesidens design og funktionalitet kan virke som en kortvarig gevinst, men på lang sigt kan det vise sig at være en bekostelig beslutning. En ineffektiv hjemmeside kan nemlig gå glip af utallige muligheder for at engagere og konvertere besøgende, hvilket i sidste ende kan påvirke bundlinjen negativt. Derfor bør investering i en solid og effektiv hjemmesideprioriteres højt.

Konklusion

Som du kan se, så er der mange ting at overveje, når man laver en ny hjemmeside, og det at have et lækkert webdesign er blot en lille del af det. Næsten alle kan købe et pænt tema i disse dage og få en hjemmeside op at køre på kort tid. Men der er så også en god chance for at den ikke vil fungere helt så godt som en hjemmeside eller webshop der er udviklet af et professionelt webbureau.

Skriv en kommentar

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.