Scroll Top

Hvorfor et godt webdesign er så vigtigt

webdesign pris på hjemmeside og webshop i Aalborg, Nørresundby og Nordjylland
I takt med at flere CMS systemer som WordPress, Wix, one.com webbuilder og andre lignende systemer er det faktisk blevet relativt nemt selv at bygge sin egen hjemmeside eller webshop. Så hvorfor overhoved bruge flere tusinde kroner på at hyre en webdesigner eller et webbureau til at bygge den for dig i stedet for bare at gøre det selv? Inden vi besvarer det spørgsmål, så lad os tage et kig på, hvorfor et godt webdesign er så vigtigt, hvis du gerne vil have succes med din hjemmeside.

Struktur og navigation – en vigtig del af enhver hjemmeside

Før du overhovedet begynder at bygge din hjemmeside, skal du planlægge strukturen og navigationen af hjemmesiden. Hvis folk, der besøger dit website, har svært ved at finde det, de søger, så er der en stor chance for, at de bare forlader din hjemmeside og går videre til en anden hjemmeside i stedet. Folk bruger normalt visse mønstre, når de søger efter oplysninger, produkter eller tjenester på en hjemmeside og hvis du ikke har nogen erfaring med webdesign, er der stor sandsynlighed for, at du ikke kender den optimale måde at opbygge denne navigation på, hvilket sandsynligvis vil skade din hjemmeside eller webshop-konverteringer.

Læs også – Hvad koster en hjemmeside med webshop?

Skrifttyper og farver skal matche din målgruppe

Det er ikke altid nok at have en flot og pæn hjemmeside. Især hvis dine farver, skrifttyper og hele den overordnede stil ikke rigtig appellerer til dine besøgende. Hvis du f.eks. får lavet en en webshop, der sælger tøj til spædbørn, så vil du gerne have en lyseblå sektion til drengene og en lyserød sektion til pigerne. Det giver mening for de fleste mennesker, men hvad hvis du sælger økologiske fødevarer? Grøn ville være et oplagt farvevalg her. Men hvad med alle de andre brancher? Hvis du ikke får farverne og stilen til at passe, vil dine besøgende ikke finde hjemmesiden eller webshoppen helt så tiltalende, som den kunne have været. Noget, der også kan skade din konverteringsratio.

Mobilvenligt og responsiv design er vigtigere end nogensinde

De fleste mennesker, der besøger en hjemmeside her i 2022, bruger faktisk deres mobiltelefon eller tablet. Næsten 70 % af al web-trafik kommer fra mobile enheder i dag. Så det at have en hjemmeside, der fungerer på alle enheder, er nu vigtigere end nogensinde. At opbygge elementer på hjemmesiden, så de virker på alle enheder, kan i mange tilfælde være en ret svært at opsætte uden noget form for CSS/HTML-viden. Så mange vælger desværre – ikke at fokusere for meget på denne del. Hvis du ikke gør det, giver du ikke kun dine besøgende en dårlig oplevelse, men det er også noget du kan blive straffet i søgemaskinerne for ikke at gøre, hvilket vil påvirke dine SEO optimeringer.

Core Web Vitals

Alle som besøger en hjemmesider, ønsker selvfølgelig, at den indlæses så hurtigt som muligt og at elementerne ikke flytter rundt under indlæsningen. Der er ikke noget værre end at skulle vente på, at hjemmesiden skal være færdig med at loaded, især hvis man ikke er helt sikker på at det er den rigtige side man er kommet ind på. Undersøgelser viser, at hvis en hjemmeside er langsommere end 3 sekunder, så har du allerede mistet over 30 % af de besøgende. Det er derfor vigtigt at have gode Core Web Vitals hvis du vil give dine besøgende den bedst mulige oplevelse og have en større chance for at konvertere dem til kunder. Men et andet vigtigt aspekt af Core Web Vitals er, at det nu om dage, også er en vigtig del af SEO. Så hvis du har svage Core Web Vitals, så kan det også skade dine placeringer i søgemaskinerne. Der hvor Core Web Vitals overlapper med webdesign delen, er optimering af billeder og brugen af billeder i forhold til load tider, og at man som webdesigner sikre at placerigen af elementer ikke flyttes rundt mens siden indlæses.

Se vores Webdesign priser

Konverteringsoptimering er også vigtigt

De fleste tror at konverteringsoptimering kun er vigtigt for en webshop, men det er ikke helt sandt. Hvis du har en almindelig hjemmeside, så vil du højst sandsynligt have dine besøgende til at udfylde din kontaktformular, ringe til dig, tilmelde sig dit nyhedsbrev eller hente et pdf-dokument. Dette er også en konvertering, som har en vis værdi for dig, og dermed er noget, der kan optimeres på. Mange gange er det nemmere (og billigere) at fordoble din konverteringsrate, i forhold til at fordoble din trafik. Det at have en effektiv hjemmeside der konverterer godt, er et must for næsten alle. Derfor er det som regel temmelig vigtigt at finde et godt webbureau til at løse opgaven for dig – Det kan virkelig gøre en kæmpe forskel i mange tilfælde. Så det med at spare penge på din hjemmeside, er ofte det sidste sted du bør spare, da du på sigt så evt. ender med en hjemmeside som slet ikke er effektiv nok til at sælge eller komme ud med dit budskab.

Konklusion

Som du kan se, så er der mange ting at overveje, når man laver en ny hjemmeside, og det at have et lækkert webdesign er blot en lille del af det. Næsten alle kan købe et pænt tema i disse dage og få en hjemmeside op at køre på kort tid. Men der er så også en god chance for at den ikke vil fungere helt så godt som en hjemmeside eller webshop der er udviklet af et professionelt webbureau.

Skriv en kommentar

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.