Scroll Top

WordPress Webshop

wordpress webshop
woocommerce andel af webshop systemer

WordPress er uden tvivl det mest populære CMS system du kan bruge. Omkring 42% af alle sites på Internettet er en WordPress hjemmeside, og snakker vi CMS systemer, hvor ejeren via et admin modul, kan udskifte, redigere indhold, uploade billeder osv. Så er 65% af disse systemer en WordPress side. Ved at installere og konfigurere et modul kaldet WooCommerce kan du hurtigt lave din WordPress hjemmeside om til en WordPress Webshop eller tilføje shop funktionalitet til en eksisterende hjemmeside.

Ser vi alene på WooCommerce delen, så er over 40% af alle webshops her i 2022 baseret på WordPress(WooCommerce), hvilket siger lidt om hvor populært dette shopping system er. Men til hvem er en WordPress Webshop det rigtige valg? Og hvem er det som har brug for en lidt mere kompleks webshop løsning som eksempelvis Magento eller Shopware? Lad os se lidt nærmere på dette.

Er WordPress et godt system til e-handel?

Ønsker du en billig online butik som du nemt selv kan styre, en shop med mange muligheder, betalings gateway, er velegnet til SEO optimering, og har alle de grundlæggende funktioner en moderne webshop har brug for? Så er en WooCommerce shop en rigtig god løsning til online handel. Langt de fleste startups vælger af kaster sig over en WooCommerce løsning som deres første webshop – og med god grund. Men lad os prøve at dykke lidt mere ned i hvorfor en WordPress webshop er så godt et valg for mange virksomheder.

Hvorfor er WooCommerce så populær en e-Commerce løsning?

Prisen er helt klart den største grund til at vi ser så mange WordPress webshops nu om dage. Selve en WordPress webshop er bygget på et gratis open source system, og WooCommerce udvidelsen er også gratis. Så alt det grundlæggende koster ikke noget at komme i gang med at bruge. Der kan være enkelte plugins, du evt. skal bruge som koste lidt, men ikke nødvendigvis da der findes et kæmpe udvalg af gratis WordPress plugins. Også flere WordPress temaer er gratis, så i princippet kan du få en WordPress webshop og op køre uden at det koster dig noget som helst, som frem du kan finde en gratis webserver). Med mindre du selv har stor erfaring med webdesign og kendskab til usability, målgrupper og den slags, så er det nok ikke her du skal spare pengene. Der er ret stor forskel på hvor godt en web-shop konverterer de besøgende om til betalende kunder. Og her ønsker du med garanti en webshop der formår at lave en så stor del af dem som kommer ind på siden om til kunder. For mange er dette jo den vigtigste funktion en webshop har.

Hvad skal webshoppen kunne?

Inden du overhoved overvejer at starte egen webshop, er det vigtigt at have en god ide om hvilke funktioner du har brug for. Skal du f.eks. have flere sprog på shoppen, flere butikker i samme backend, mulighed for nemt at kunne skifte tema? Har du eget domæne, og skal dit domæne flyttes til en ny server? Er det en butik til fysiske produkter, digital downloads eller skal det være rent dropshipping? Hvilke plugins, integrationer og ekstra funktionalitet har du behov for? Før du har et godt kendskab til dit behov, kan det være svært at finde ud hvilken platform vil være den bedste til dit behov og budget. Hvor meget vedligeholdelse har du brug for? Skal du kunne rettet i tekster, udskifte billeder m.m. uden at kunne kode? At komme i gang med e-handel er ikke altid det nemmeste, så det at kunne få en god dialog og spare med et webbureau i gennem hele projektet er altid noget du bør overveje.

TIL HVEM ER EN WORDPRESS WEBSHOP DET RETTE VALG?

En webshop i WordPress er et rigtig godt valg til mange virksomheder der ønsker at sælge vare eller digitale produkter online. Dels fordi det er et hurtigt og relativt nemt system at komme i gang med. Men også fordi det nærmest uden sammenligning er så billigt at få en webshop i. Selve koden til både WordPress og til WooCommerce er open source og helt gratis. Det betyder at det som du typisk betaler et webbureau for, er at opsætte og konfigurerer systemet, og så tilpasse designet så det passer til din virksomhed. Det betyder at du vil kunne få en af de mest populære e-handelsplatforme at sælge dine produkter til under 20.000,-. En lignende webshop i Shopware eller Magento vil måske koste 70.000 – 100.000,- hvilket kan være en ret stor udgift for en mindre virksomhed. Netop det at der er tale om et open source system, gør at du har mulighed for at få tilpasset system præcis som du ønsker. Har du brug for en speciel funktion eller integration der endnu ikke er lavet, så er det muligt i WordPress. Noget der ofte ikke kan lade sig gøre i mere lukkede systemer som SmartWeb, Shopify, Dandomain osv. Det samme gælder når vi snakker webdesign, du kan lave en Google søgning på webdesign WordPress og se en masse flotte webdesign temaer. Ønsker du at få lavet helt fra bunden, så er det typisk også langt billigere i WordPress.

Webshop e-commerce shop

WooCommerce fordele

For mange vil den største fordel ved en WordPress webshop være alle de udvidelser som findes der til. Har du brug for en bestemt funktionalitet er den næsten med garanti udviklet før. Dette gør at du i stedet for at skulle betale adskillige tusinde kroner for at få udviklet den funktion fra bunden, så køber du i stedet et plugin for nogle få hundrede kroner.

Dette er også en af ulemperne ved WordPress. Der er ikke kun 1 modul til hver funktionalitet, men ofte 5-10 stykker, og så kan det være lidt af en opgave at finde ud af hvilket er det bedste. Det kan være ret tidskrævende at installere og opsætte flere forskellige moduler og teste dem grundigt af for at finde det mest optimale til dit behov.

Det vil også typisk være noget nemmere at lave et rigtig pænt webdesign i WordPress, da det som udgangspunkt jo er et CMS system og ikke et specifikt shopping system. Groft sagt kan man sige at det er en hjemmeside med webshop løsning.

Læs mere om hvorfor du bør vælge en WooCommerce Webshop

TIL HVEM ER EN WORDPRESS WEBSHOP IKKE DET RETTE VALG?

Selvom WordPress kombineret med WooCommerce er en rigtig god e-Commerce løsning for langt de fleste, så er der områder hvor andre systemer er en bedre løsning.
Har du brug for f.eks. flere sprog/valuta, så er WordPress ikke det bedste valg. Selvom det bestemt er muligt i WordPress, så er den måde andre e-commerce systemer som Shopware eller Magento, som gør det på en langt mere elegant måde. Det samme gælder hvis du har behov for flere butikker, bedre B2B funktionalitet, ERP integration osv.
Kvaliteten af udvidelser til f.eks. Shopware er i langt de fleste tilfælde også noget højere end til WordPress, hvilket prisen så også afspejler.
Snakker vi hastighed og sikkerhed, så er WordPress heller ikke helt på samme niveau som Shopware eller Magento, hverken i frontend eller i backend. Især i backend kan WordPress nogle gange godt være lidt sløv hvis du har rigtig mange produkter, varianter eller plugins installeret. Front-end hastigheden kan ofte forbedres en del ved optimeringer af systemet. Her er der ting som valg af tema, caching, optimering af billeder osv. der påvirker hastigheden i en WordPress installation. WordPress kan i mange tilfælde optimeres til en helt fornuftig hastighed, men det kan godt kræve lidt ekstra arbejde, især hvis det er en side med masser af indhold og funktioner.

webshopping online - sådan bygger den bedste webshop på internettet med en WordPress e-commerce løsning.Markedsføring til en WordPress webshop

En ting er at få en webshop, men kunderne kommer ikke af sig selv. For at få succes med din online butik kræver det ofte en god marketing strategi. Her kan et godt kendskab til SEO, Google Ads, Sociale medier osv. være med til at skaffe flere kunder til din shop. Husk at afsætte budget til promovering af dine produkter, frem for at tilføje ekstra funktioner til webshoppen som du måske ikke står og mangler her og nu.
Dette er en fejl man ofte ser hos nye webbutikker –  alle pengene er gået til webdesign og smarte funktioner, og efterfølgende er der ingen penge tilbage til promovering af butikken.

En WordPress webshop vil for mange startups og mindre virksomhed være det oplagte først valg. En billig måde at komme hurtigt i gang med at sælge online i et system som fungere og er nemt at arbejde med.

Ønsker du et tilbud på en WordPress webshop til din virksomhed, så er du altid meget velkommen til at tage kontakt til os og få et gratis tilbud.

Skriv en kommentar

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.