WordPress Webshop

wordpress webshop
woocommerce andel af webshop systemer

WordPress er uden tvivl det mest populære CMS system du kan bruge. Omkring 42% af alle sites på Internettet er en WordPress hjemmeside, og snakker vi CMS systemer, hvor ejeren via et admin modul, kan udskifte, redigere indhold, uploade billeder osv. Så er 65% af disse systemer en WordPress side. Ved at installere og konfigurere et modul kaldet WooCommerce kan du hurtigt lave din WordPress hjemmeside om til en Wordpress Webshop eller tilføje shop funktionalitet til en eksisterende hjemmeside.

Ser vi alene på WooCommerce delen, så er over 40% af alle webshops her i 2022 baseret på WordPress(WooCommerce), hvilket siger lidt om hvor populært dette shopping system er. Men til hvem er en WordPress Webshop det rigtige valg? Og hvem har mere brug for en lidt mere kompleks løsning som eksempelvis Magento eller Shopware? Lad os se lidt nærmere på dette.

Til hvem er en WordPress webshop det rette valg?

En webshop i WordPress er et rigtig godt valg til mange virksomheder der ønsker at sælge vare eller digitale produkter online. Dels fordi det er et hurtigt og relativt nemt system at komme i gang med. Men også fordi det nærmest uden sammenligning er så billigt at få en webshop i. Selve koden til både WordPress og til WooCommerce er open source og helt gratis. Det betyder at det som du typisk betaler et webbureau for, er at opsætte og konfigurerer systemet, og så tilpasse designet så det passer til din virksomhed. Det betyder at du vil kunne få en god platform at sælge dine produkter til under 20.000,-. En lignende webshop i Shopware eller Magento vil måske koste 70.000 – 100.000,- hvilket kan være en ret stor udgift for en mindre virksomhed. Netop det at der er tale om et open source system, gør at du har mulighed for at få tilpasset system præcis som du ønsker. Har du brug for en speciel funktion eller integration der endnu ikke er lavet, så er det muligt i WordPress. Noget der ofte ikke kan lade sig gøre i mere lukkede systemer som SmartWeb, Shopify, Dandomain osv. Det samme gælder når vi snakker webdesign, du kan lave en Google søgning på webdesign WordPress og se en masse flotte webdesign temaer. Ønsker du at få lavet helt fra bunden, så er det typisk også langt billigere i WordPress.

For mange vil den største fordel ved en WordPress webshop være alle de udvidelser som findes der til. Har du brug for en bestemt funktionalitet er den næsten med garanti udviklet før. Dette gør at du i stedet for at skulle betale adskillige tusinde kroner for at få udviklet den funktion fra bunden, så køber du i stedet et plugin for nogle få hundrede kroner.

Dette er også en af ulemperne ved WordPress. Der er ikke kun 1 modul til hver funktionalitet, men ofte 5-10 stykker, og så kan det være lidt af en opgave at finde ud af hvilket er det bedste. Det kan være ret tidskrævende at installere og opsætte flere forskellige moduler og teste dem grundigt af for at finde det mest optimale.

Det vil også typisk være noget nemmere at lave et rigtig pænt webdesign i WordPress, da det som udgangspunkt jo er et CMS system og ikke et specifikt shopping system. Groft sagt kan man sige at det er en hjemmeside med webshop løsning.

Læs mere om hvorfor du bør vælge en WooCommerce Webshop

Til hvem er en WordPress Webshop ikke det rette valg?

Selvom WordPress kombineret med WooCommerce er en rigtig god e-Commerce løsning for langt de fleste, så er der områder hvor andre systemer er en bedre løsning.
Har du brug for f.eks. flere sprog/valuta, så er WordPress ikke det bedste valg. Selvom det bestemt er muligt i WordPress, så er den måde andre e-commerce systemer som Shopware eller Magento gør det på, langt mere elegante.
Kvaliteten af udvidelser til f.eks. Shopware er i langt de fleste tilfælde også noget højere end til WordPress, hvilket prisen så også afspejler.
Snakker vi hastighed og sikkerhed, så er WordPress heller ikke helt på samme niveau som Shopware eller Magento, hverken i frontend eller i backend. Især i backend kan WordPress nogle gange godt være lidt sløv hvis du har rigtig mange produkter, varianter eller plugins installeret. Front-end hastigheden kan ofte forbedres en del ved optimeringer af systemet. Her er der ting som valg af tema, caching, optimering af billeder osv. der påvirker hastigheden i en WordPress installation. WordPress kan i mange tilfælde optimeres til en helt fornuftig hastighed, men det kan godt lidt ekstra arbejde, især hvis det er en side med masser af indhold og funktioner.

En WordPress webshop vil for mange startups og mindre virksomhed være det oplagte først valg. En billig måde at komme hurtigt i gang med at sælge online i et system som fungere og er nemt at arbejde med.

Skriv en en kommentar

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.