Hvorfor vælge en WordPress hjemmeside?

Her i slutningen af 2020 er WordPress stadig det mest benyttede CMS system til hjemmesider. Næsten 40% af alle hjemmesider er lavet WordPress, hvilket siger lidt om hvor populært systemet er. Men hvorfor vælge en WordPress hjemmeside frem for et af de mange andre hjemmeside systemer der findes? Lad og tage et nærmere kig på nogle af de mange fordele der er ved WordPress.

WordPress er let at bruge

De fleste som har siddet med et andet hjemmeside CMS system, vil sikkert nikke genkendende til at WordPress systemet er rigtig let at anvende som bruger. Du kan hurtigt opsætte nye side, rette i eksisterende sider, udskifte billeder og den slags uden nogen form for kendskab til webdesign eller HTML. Det er ret overskueligt og hurtigt at komme i gang med uden et større kursus i brugen af systemet.
Har du aldrig siddet med et CMS system, kræver det en lille introduktion for at kunne benytte systemet korrekt, men de fleste vil hurtigt opdage at det er ret nemt at sidde med, når du først har prøvet det.

Også for webdesigneren er det et system som de fleste vil syntes er nemt at arbejde med. Du kan hurtigt få opbygget en ny hjemmeside og få lagt de funktioner ind som der er behov for. Dette er også en af tingene som er med til at holde prisen på en hjemmeside nede, i modsætning til mange andre CMS systemer, hvor du nemt ender med at betale 2-3 gange prisen på en WordPress hjemmeside.

Læs også: Få en WordPress hjemmeside

WordPress er gratis

Selve grund systemet er gratis at hente ned og bruge. Så du skal ikke ud og investere en masse penge i et nyt CMS system eller betale en månelig pris som med Wix eller webflow. Du kan endda også hente masser af gratis temaer ned, dog ikke helt i samme kvalitet som de temaer du betaler for. Visse udvidelser koster også at bruge, enkelte med en månelig betaling, andre en gangs pris. Om du har brug for nogle af disse betalte udvidelser afhænger helt af hvilke krav du har til systemet og din hjemmeside. I mange tilfælde vil du fint kunne køre en hjemmeside udelukkende med gratis udvidelser og temaer. Men hvad betaler du så for når du vælger at hyre et webbureau eller webdesigner ind til at lave en ny hjemmeside til dig? Det vil typisk være tiden der skal bruges på opsætning og konfiguration af hele CMS systemet og de plugins du skal bruge. At redesigne et eksisterende tema så det passer til din visuelle identitet og din målgruppe. Opsætning af forside, kontaktside og undersider. At optimere temaet inden for eksempelvis SEO og konverteringer. Optimere sikkerheden, hastigheden og hvad du ellers har behov for, for at få en hjemmeside der passer til dit behov. Alt sammen noget der hurtigt kan løbe op i 20-40 timers arbejde. Så selvom selve WordPress systemet er gratis, så skal der alligevel ligges en hel del tid i at få en hjemmeside op og køre korrekt.

Hvorfor vælge en ny hjemmeside i wordpress?

WordPress er Skalerbart

En rigtig stor fordel ved dette CMS system, er at systemet nemt kan skaleres efter behov. Begynder din hjemmeside pludselig at få rigtig mange besøgende, eller skal du udvide hjemmesiden med masser af tunge videoer eller billeder, så vil en opgradering af din servers hardware mange gange være nok til at løse problemet. WordPress bruges både til mange helt små hjemmesider og blogs, men også til mange større firma sider. Der er så mange muligheder i WordPress at det kan bruges til nærmest alt. Der vil selvfølgelig være enkelte tilfælde hvor et mere målrettet og mere specifikt CMS er en bedre løsning, men i de fleste tilfælde vil et WordPress system fint kunne løse opgaven.

Gode udvidelses muligheder

Du finder ikke noget andet system med lige så mange plugins. Til næsten en hver funktion du kan forestille dig, er der efterhånden lavet et plugin giver den funktionalitet. Det er ikke altid de løser problemstillingen præcis som du godt kunne tænke dig, og i mange tilfælde er det en halv dårlig løsning, men de findes. Og i rigtig mange tilfælde er det tale om en gratis udvidelse. Det kan være du gerne vil have et booking system på hjemmesiden, et modul til indsamling af nyhedsbrev eller flere sprog. Alt samme ting som kan løses ved at installere og tilpasse et plugin. Dette er helt klart en af de store styrker ved WordPress, at en stor del af den funktionalitet du måske har behov for, kan fås via et plugin, frem for at det skal kodes helt fra bunden.

Nemt at modificere og tilpasse

Selve CMS systemet er open source, hvilket betyder at det er en åben kildekode som du kan tilpasse efter behov. I forhold til mange andre CMS systemer er WordPress relativ nemt at arbejde med og tilpasse til dig som måske har brug for en mere unik løsning. Med de mange webhooks kan du hurtigt overstyre mange kerne funktioner og tilpasse dem til dit behov. Har du et godt kenskab til HTML, CSS og PHP kan du lave næsten alt i WordPress systemet, hvilket også er en af grundene til at mange webudviklere elsker at bruge det.

Du kan let tilkoble en Webshop løsning

Har du en eksisterende WordPress hjemmeside og vil du gerne udvide den til også at kunne sælge produkter eller ydelser fra, er dette også muligt. Hertil findes der et webshop modul kaldet WooCommerce som giver fuld webshop funktionalitet til din hjemmeside. En rigtig god løsning til dig som allerede har en WordPress hjemmeside, eller til dig der går og overveje at starte en ny webshop og ikke vil betale de høje priser et rent shopping system koster.
WooCommerce er et rigtig godt webshop system til de fleste som gerne vil sælge deres produkter online. Dog vil der være situationer hvor et dedikeret shopping system som Magento eller ShopWare vil være et bedre valg, men for mange vil WooCommerce fint dække dine behov.

Går du og ovevejer at starte din egen webshop, så læs vores gamle indlæg Overvejelser inden du starter en webshop.

Skriv en en kommentar

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.